فهرست مطالب

نشریه آینده پژوهی مدیریت
سال بیست و هفتم شماره 1 (پیاپی 106، بهار و تابستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/02/11
  • تعداد عناوین: 7
|
  • ابوالقاسم بریمانی، کیومرث نیازآذری صفحات 1-15
    پژوهش حاضر با هدف ارائه مدل مدیریت بر مبنای ارزش و تاثیر آن در تعالی سازمانی دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران انجام گرفته است. پژوهش از نظر هدف کاربردی و از لحاظ روش، توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش شامل472 نفر از اعضای هیات علمی تمام وقت بوده است. تعداد 212 نفر با استفاده از فرمول کوکران به عنوان نمونه آماری انتخاب شده بودند. جهت گردآوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته مدیریت بر مبنای ارزش و پرسشنامه استاندارد تعالی سازمانی استفاده شده است. پایایی آن ها با محاسبه فرمول آلفای کرونباخ برای هریک به ترتیب برابر 98/0 و 97/0 بدست آمد. به منظور تحلیل داده ها ی حاصله، از مدل یابی معادلات ساختاری با کمک روش حداقل مربعات جزئی توسط نرم افزار آماری پی ال اس بهره گرفته شد. نتایج حاصل از ضرایب مسیر نشان دهنده وجود رابطه معناداری بین متغیرهای مدیریت بر مبنای ارزش و تعالی سازمانی دارد. لذا بر اساس آن می توان بیان کرد که 7/76 درصد تعالی سازمانی توسط مدیریت بر مبنای ارزش تبیین می شود. همچنین شاخص های برازندگی مدل حاکی از آن است که مدل ارائه شده از برازش مناسب برخوردار است.
    کلیدواژگان: مدیریت بر مبنای ارزش، تعالی سازمانی، دانشگاه آزاد اسلامی
  • محمود قربانی، محمدباقر قاسم زاده صفحات 17-29
    تحقیق حاضر با هدف شناسایی رابطه بین ابعاد تفکر استراتژیک مدیران و میزان آمادگی برای تحول سازمانی در فرودگاه های استان خراسان رضوی انجام گردید، جامعه ی آماری در این پژوهش شامل245 نفراز مدیران و کارمندان فرودگاه های استان خراسان رضوی است که منظور تعیین تعداد نمونه آماری از جدول کرجسی و مورگان استفاده ودر نتیجه تعداد نمونه 146 نفر ونمونه گیری طبقه ای انتخاب گردید.
    برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های تعیین ابعاد تفکر استراتژیک مدیران (مدل جین لیدکا) و پرسشنامه ی میزان آمادگی برای تحول سازمانی جان گاتر و پیتر دراکر، استفاده گردید. بر اساس نتایج حاصل از اجرای آزمون همبستگی پیرسون، می توان گفت: بین بعد تفکرسیستمی و میزان آمادگی برای تحول سازمانی رابطه مثبت وجود دارد وپیشنهاد می شود مدلی برای پیاده سازی ابعاد تفکر استراتژیک در فرودگاه های استان خراسان رضوی تهیه و تدوین شود و عملکرد آنها بر این اساس مورد ارزیابی قرار بگیرد تا تحول سازمانی در راستای بهبود عملکرد قابل مشاهده و اندازه گیری باشد.
    کلیدواژگان: تفکر استراتژیک، عزم استراتژیک، تفکر سیستمی، تحول سازمانی
  • سجاد صالحی کردآبادی، علیرضا رسا، حمیدرضا رضایی کلیدبری صفحات 31-44
    در این مطالعه ضمن بررسی تاثیرگذاری ساختار و جو سازمانی بر مدیریت دانش، ارتباط آن ها با رفتارهای نوآورانه نیز بررسی شده است. سعی بر آن است تا تاثیر ساختار و جو سازمانی بر مدیریت دانش و رفتارنوآورانه در صنعت بیمه استان گیلان مورد مطالعه قرار گیرد. این تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر تکنیک اجرا توصیفی و تحلیلی است. جامعه ی آماری این پژوهش مشتمل بر تمامی کارکنان صنعت بیمه استان گیلان است که تعداد آن ها 326 نفر است. حجم نمونه نیز به کمک جدول مورگان تعیین گردید و میزان حجم نمونه 181 نفر به دست آمد. برای جمع آوری اطلاعات جهت آزمون فرضیه ها، از پرسش نامه استاندارد استفاده گردیده است. در نهایت فرضیه های پژوهش با استفاده از داده های جمع آوری شده مورد آزمون قرار گرفتند که مشخص گردید بین مدیریت دانش و رفتار نوآورانه با در نظر گرفتن ساختار و جو سازمانی در صنعت بیمه استان گیلان رابطه ی معنی دار و مثبت وجود دارد.
    کلیدواژگان: ساختار سازمانی، جو پشتیبان، جو نوآورانه، خلق دانش، اشتراک دانش، صنعت بیمه
  • افسانه وارسته فر، مهناز وکیلی فرد صفحات 45-59
    کارآفرین شخصی است که خطرهای مالی را به منظور ورود به کسب و کار می پذیرد و با خلاقیت و نوآوری محصولات جدید را ایجاد و گسترش دهد و بر رقبا غلبه کند کارآفرینی زنان نقش برجسته ای در اقتصاد ملت ها دارند و اقتصاددانان کارآفرینان را موتور رشد و توسعه اقتصاد در جامعه می دانند. با توجه به شرایط فعلی و بزرگ بودن بوروکراتیک دولتی، دولت با بحران بیکاری جوانان و زنان مواجه است و برای حل این معضل به شناخت عوامل موثر بر کارآفرینی زنان و موانع موجود پرداخته تا با تنوع و فرهنگی آنها و یافتن منابع جدید در جمعیت کارآفرینی زنان افزوده و توسعه کارآفرینی را فراهم سازیم. برای این منظور از روش تحقیق کیفی و مطالعه نظری، کتابخانه ای، مصاحبه در حوزه میدانی، استفاده شده است. از جامعه آماری 130نفر کارآفرینان استان تهران 4 نفر ونیز ازجامعه آماری 77 نفر استان سمنان 4 نفر به روش تصادفی هدفمند،مصاحبه باز و بدون ساختار انجام شده، و از مجموعه مصاحبه های انجام شده عناصر و موانع استخراج گردیده است که نتایج حاصل حاکی از آنست که موانع محیطی اثر بیشتری بر کارآفرینی زنان دارد و حمایت دولت را در جهت توسعه کارآفرینی می طلبد.
    کلیدواژگان: زنان، عناصر، موانع، کارآفرینی، توسعه
  • ژیلا دادگرپناه صفحات 61-70
    مقدمه
    آینده نگری فناوری باهدف بروز کردن دانش مدیریت سیاست گذاری، تصمیم گیری و تدوین راهبرد های بلندمدت ملی و فراملی برنامه ریزی می گردد. اینده پژوهی در سیستم های بیمارستانی باید بر اطلاع رسانی در زمینه مراقبت های و خدمات ارائه شده توسط بیمارستان و نحوه دسترسی سریع جهت انجام امور محوله کارکنان باشد.
    هدف
    فراهم کردن اطلاعات سازمان یافته و منسجم در جهت بهبود عملکرد است. لذا عوامل موثردرآینده پژوهی سیستم های اطلاعاتی بیمارستانی بر عملکرد کارکنان شناسایی و الویت بندی شد. این پژوهش بر اساس هدف کاربردی و روش تحقیق توصیفی از نوع علی مقایسه ای و نمونه گیری به صورت غیرتصادفی با حجم نمونه 94 نفر با استفاده از جدول مورگان و پرسشنامه استاندارد اطلاعات مدیریت در 71 گویه و با طیف لیکرت در 2 مقیاس )کاملا موافقم موافقم بی نظرم مخالفم کاملا مخالفم( و آزمون – - spss18 و آزمون نان پارامتریک فرید من انجام شد.
    نتیجه گیری
    نتایج آزمون نشان می دهد که در بین سایر مولفه های سیستم اطلاعاتی بیمارستانی مولفه های گرفتن 95 از نظر کارکنان دارای الویت اول و بیشترین تاثیر را / 3 و درجه آزادی 969 / تصمیمات سریع کارکنان با میانگین 94 نسبت به سایر شاخص ها دارد.
    کلیدواژگان: آینده پژوهی، سیستم اطلاعاتی مدیریت، سیستم اطلاعاتی بیمارستان
  • محمدرضا امیدی، نبی امیدی، حشمت الله عسگری، میثم جعفری اسکندری صفحات 71-83
    با توجه به رشد نسبتا بالای مصرف انرژی در کشور، آینده پژوهی در حوزه انرژی الکتریکی به عنوان یک نهاده واسطه ی مهم در تولیدات صنعتی و به عنوان یک کالای نهایی و ضروری در بخش خانگی و تجاری، از الزامات نهادهای اجرایی کشور در زمینه تولید و مصرف برق می باشد. بررسی و پیش بینی تقاضا و تولید برق فاکتوری ارزشمند در دست مدیران صنعت برق برای اخذ تصمیمات راهبردی است. در این تحقیق با استفاده از سری زمانی تولید و مصرف برق بین سال های 6449 6491 و به کارگیری مدل های پیش بینی باکس جنکینز ، شبکه عصبی مصنوعی و سیستم خاکستری که از -
    پرکاربرد ترین روش های استفاده شده در مطالعات برای پیش بینی تقاضا و مصرف انرژی می باشند، علاوه بر میزان پیش بینی برای سال های آتی با استفاده از معیار میانگین درصد خطا دقت روش های پیش بینی نیز مورد مطالعه قرا گرفت.
    نتایج تحقیق نشان داد که روش باکس جنکینز بالاترین دقت را در پیش بینی تولید برق در کشور و شبکه عصبی مصنوعی بالاترین دقت در پیش بینی مصرف برق در کشور دارد. مقادیر پیش بینی شده نشان داد که نسبت تولید به مصرف برق در سال ها آتی تقریبا ثابت با میل کاهنده خواهد بود، میزان تولید برق در ایران در سال 6441 به 461194 میلیون کیلو وات برساعت و مصرف برق نیز به 911192 میلیون کیلو وات بر ساعت خواهد رسید، که می توان با اصلاح الگوهای مصرف و استفاده از روش های نوین تولید نسبت تولید به مصرف را افزایش داد.
    کلیدواژگان: برق، پیش بینی، سری زمانی، شبکه عصبی، سیستم خاکستری
  • کرم الله دانش فرد، فاطمه السادات ابوالمعالی صفحات 85-96
    زمینه
    پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش اتاق فکر بر تشخیص مسئله خط مشی های بانک رفاه کارگران انجام شد.
    در واقع ماهیت فرایند خط مشی های عمومی و سازمانی به عنوان یکی از مهم ترین ابزارهای مدیریت دولتی، چارچوبی برای تصمیم گیری و تشخیص مسئله فراهم می آورد.
    هدف
    متغیر مستقل اتاق فکر و متغیر وابسته تشخیص مسئله با مولفه های ) شناخت سازمان و محیط، ایجاد و طرح پیشنهادهای ممکن، ارزیابی گزینه ها و انتخاب نهایی، اجرا و پی گیری( برگرفته از مدل فرآیندهای منطقی حل مسئله دکتر دانش فرد بررسی و تحلیل شد.
    روش
    این پژوهش از نظر نتیجه کاربردی و از نظر هدف توصیفی پیمایشی است. جامعه آماری این پژوهش را اعضای اتاق فکر که 911 نفر هستند تشکیل می داد ولی بر اساس نمونه گیری تصادفی ساده تنها 61 نفر از اعضاء به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه محقق ساخته بود که روایی آن توسط استاد و کارشناسان مورد تایید قرار گرفت و پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ 1.909 محاسبه شد.
    یافته ها
    داده ها توسط نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شد. برای نرمال بودن داده ها از آزمون کولموگروف اسمیرنوف و برای ارتباط بین متغیرها از آزمون تی تست تک نمونه ای و آزمون فریدمن برای رتبه بندی مولفه ها استفاده شد.
    نتیجه گیری
    تحلیل داده ها نشان داد که اتاق فکر بر تشخیص مسئله خط مشی و ابعاد آن در بانک رفاه شهر تهران تاثیر معنی داری دارد و بر اساس نتایج آزمون فریدمن گسترش راه حل های مسئله در اولویت اول از منظر کارشاسان و دومین اجرای ارزیابی مسئله است.
    کلیدواژگان: اتاق فکر، تشخیص مسئله، خط مشی گذاری، بانک رفاه، نظام پیشنهادها و کانون تفکر مجازی
|
  • Abolghasem Barimani, Kiumars Niaz Azari Pages 1-15
    The aim of this study is the investigation of the presentation model for of management by value and its the impact on organizational excellence in Mazandaran Islamic Azad university.This study is objectively application AL and methodologically correlational descriptive. Statistical population of this study includes all faculty members with the rank of Assistant professor Associate professor and professor. Statistical samples were 212 and selected by the use of Cochran formula and they have been chooser by random stratified sampling. We have used researcher self-made questionnaire of management by value and standard questionnaire of EFQM model. its reliability was achieved by Cronbach's Alpha formula and they were 0/98 and 0/97 respectively. In order to data analysis the resultant, The structural equation modeling With the help of partial least square method was used by statistical software PLS. The results of path coefficients showed a significant relationship between management by value and organizational excellence the variables.76/7 percent of organizational excellence has been approved by management by value. Also model fit indices indicate that the proposed model is an appropriate fit.
    Keywords: Management by value, organizational excellence, Islamic Azad University
  • Mahmoud Ghorbani, Mohammadbager Ghasemzadeh Pages 17-29
    This study aimed to identify the relationship between strategic thinking of managers and their readiness for organizational change was carried out at the airport of Khorasan Razavi province, and applied research in the field of non-causal research, descriptive analytical hypothesis is detection. The study population consisted of 146 managers and employees airport. In this study, to collect data to determine the strategic thinking of managers and questionnaire of readiness for organizational change Gutter John and Peter Drucker, was used. To analyze the data and test research hypotheses, the normality of the data distribution and kurtosis parameters were evaluated. Based on the results of the Pearson correlation test we can say: Between systems thinking and organizational change readiness for a significant positive relationship exists between strategic intent and readiness for organizational change is a significant positive relationship exists between the scientific approach and the readiness for organizational change on the basis of a significant positive relationship exists between bringing intelligence and readiness for organizational change there is a significant positive relationship; The thinking at the time and the readiness for organizational change there is a significant positive relationship between strategic thinking and a total readiness for organizational change at airports in Khorasan Razavi province there is a significant positive relationship. Based on the results, it is suggested a model for the implementation of strategic thinking in the development of airports in Khorasan Razavi province and their performance is evaluated accordingly to organizational change for improving performance of observable and measurable .
    Keywords: Strategic thinking, strategic determination, systems thinking, organizational change
  • Sajjad Salehi-Kordabadi, Alireza Rasa, Hamidreza Rezaei-Klidbari Pages 31-44
    This study investigated the effects of organizational structure and organizational climate on knowledge management, and their relationship with innovative behavior is also studied. Since innovation is a critical tool for creating value and sustainable competitive advantage in organizations and knowledge is one of the sources of innovative behavior, this study attempt to influence the organizational structure and organizational climate onknowledge management and innovative behavior in insurance industry. This study form the purpose perspective is applicable and form analytical techniques is descriptive and implemented. For data collection we used standard questionnaires to test the hypotheses. Finally, this study shows there is a relationship among knowledge management and innovative behavior with considering the role of organizational structure and organizational climate in Guilan Insurance Industry.
    Keywords: organizational structure, Supportive Climate, Innovative Climate, Knowledg Creation, Knowledge Sharing, Insurance Industry
  • Afsaneh Varestefar, Mahnaz Vakilifard Pages 45-59
    Entrepreneur is someone who accepts financial risks to enter into business to develop and expand new products through creativity and innovation and to overcome rivals. Women entrepreneurial has a prominent role in the economy, economists, know entrepreneurs as economic growth and development in the community .Given the current situation, and large bureaucratic state, the government is facing with youth and women unemployment and to solve this problem is to identify the factors influencing women entrepreneurship and barriers to provide entrepreneurship development by cultural diversity and finding new sources of women's entrepreneurship. For this purpose, qualitative research and theoretical study, library, interviews in field offices method are used. Of the population among entrepreneurs 130 people in Tehran 4 people, 77 people Semnan, 4 people, were opened interviewed randomly targeted and unstructured and elements and obstacles have been extracted among interviews, results indicate that environmental barriers have greater effect on women's entrepreneurship that needs government's support for entrepreneurship development.
    Keywords: Women, elements, obstacles, Entrepreneurship, the evelopment
  • Zhila Dadgarpanah Pages 61-70
    Introduction
    future technology aimed at updating the knowledge management in the country Policy-making, decision-making and national and international long-term strategies planned Future studies should focus on information systems in the field of hospital care and services provided by hospitals and quick access to the staff assignments.
    Objective
    To provide a structured and coherent information to improve performance. The factors in future studies on hospital information systems to identify and prioritize the performance. The research on the purpose and methodology description of the causal comparative and sampling stratified random with of 40 Morgan table spouses Inventory Management 17 items with Likert 5-scale and test spss18 and test non-parametric Friedman was.
    Conclusion
    The results show that components of quick decisions and staff with an average of 90.3 degrees of freedom 92/969 of staff Dada important priority among the other components of the hospital information system and the greatest impact than other indicators there.
    Keywords: future studies, management information systems, Hospital Information System
  • Mohammadreza Omidi, Nabi Omidi, Heshmatolah Asgari, Meysam Jafari Eskandari Pages 71-83
    Due to the relatively high growth of energy consumption in the country, the future of research in the field of electrical energy as an important intermediate inputs in industrial production and as a final good And the necessary domestic and commercial sector, the requirements of law enforcement agencies in the field of production and consumption of electricity. Review and forecast electricity consumption and production managers a valuable factor in the power industry for strategic decision making. In this study, using time-series production and power consumption between the years 1967-2013 and deployment of predictive models Box Jenkins, artificial neural network and gray system in addition to the forecasts for the coming years using the standard average percentage of errors the accuracy of prediction methods were also studied villages. The results showed that the highest accuracy in the prediction of Box Jenkins methods and artificial neural network to predict the power consumption is the highest accuracy. The predicted values showed a decreasing ratio of production to consumption in Iran is relatively constant desire and The electricity production in Iran in 2019 to 318 843 million kW per hour and power consumption to be 260,645 million kWh, Which can be modified using modern methods of production and consumption patterns towards increased production to consumption.
    Keywords: electricity, forecasting, time series, Neural Network, gray system
  • Karamollah Daneshfard, Fatemeh Sadat Aboalmaali Pages 85-96
    Context: This study is done with investigate purpose the role of Think Tank on Refah Bank Policy of problem detection . In fact, the nature of public policy and organizational process as one of the most important tools of public administration, provides a framework for decisionmaking and problem detection.
    Purpose
    Independent variables Think Tank and the dependent variable were analyzed Problem detection with the component (understanding the organization and the environment, creating and proposals possible, evaluate options and the final selection, implementation and follow-up) from the logical processes of problem-solving doctor Danesh Fard.
    Method
    This research result is applied and the target is descriptive - survey. The study population was composed of 400 members of the think tank. But based on simple random sampling only 60 members were chosen. Data gathered by a questionnaire which its validity was confirmed by professors and experts. Its reliability was calculated using Cronbach's alpha coefficient 0.819. Data were analyzed using SPSS software. Kolmogorov-Smirnov test fornormality of the data and for the relationship between the variables of one-sample t-test and Friedman test was used to rank the components.
    Finding: According to Friedman's test solutions is expanding in terms of Experts and the second priority is the implementation of the evaluation. The analysis results showed that the detection of the policy think tank and its dimensions in Tehran, Refah bank has Significant Impact.
    Conclusion
    Based on the results of Friedman test solution of the problem in the first place from the perspective of experts and a second assessment of the problem is enforcement.
    Keywords: Think Tank, problem detection, policy Making, Refah Bank, suggestion System, Virtual Think Tank